İŞ YERİNİZİ KORUYUN!
İşyeri Sigortası ile işyerinizi ve isteğe bağlı olarak içinde yer alan muhteviyatınızı yangın, hırsızlık ve sel / su baskınından; iş durması ve kira kaybına kadar birçok riske karşı güvence altına almanız mümkün.
SİZE ÖZEL KAMPANYA VE FİYAT TEKLİFİ İÇİN NİHAT AY SİGORTA
diğer sigorta hizmetlerimiz
İş Yeri Sigortası
İş yerinizde meydana gelebilecek aksaklıklara karşı önleminizi alın!
devamını okuTamamlayıcı Sağlık
Tamamlayıcı sağlık sigortası, özel hastanelerde ekstra fark ücreti
devamını okuKonut Sigortası
Seyahat sigortası hem yurt içi, hem yurt dışı
devamını okuİş Yeri Sigortası
İş yerinizde meydana gelebilecek aksaklıklara karşı önleminizi alın!
devamını okuİŞ YERİ SİGORTASI GENEL BİLGİLER
İşyerleri, en çok risk altında olan alanlardır. Yangın, deprem, grev, lokavt, terör eylemleri gibi olumsuz olaylar karşısında en çok etkilenen alanlar işyerleridir. İşyeri sigortası ile yaşanabilecek tüm olumsuz hadiselere karşı işyerinizi güvence altına alabilir, uğradığınız maddi hasarları teminat altına alabilirsiniz.
Büyük veya küçük şehirde işletmecilik yapanlar, her an bir risk ile karşı karşıya kalabilirler. Özellikle de kalabalık olan kentlerde ve terör eylemlerinin sık yaşandığı bölgelerde bu tip olaylarla karşılaşmak daha kolaydır. İşyeri sigortası yaptıranlar yaşadıkları olumsuz hadiseler karşısında işyerinin zarar görmesi neticesinde, poliçede belirtilen limitlerde tazminat alırlar.
İşyeri Sigortası Neleri Kapsar?
Diğer sigorta türlerinde olduğu gibi işyeri sigortasında da sigortalı, poliçeyi daha kapsamlı hale getirerek daha fazla durumu güvence altına alabilir. Ancak genel olarak işyeri sigortasının teminat altına aldığı durumlar şunlardır;
- Yangın,
- Dahili su baskını
- Grev, lokavt, terör
- Yıldırım,
- Fırtına,
- Patlama,
- Deprem,
- Kira kaybı ve kullanım mahrumiyeti,
- Hırsızlık,
- Kara araçları çarpması,
- Enkaz kaldırma,
- Hava araçları düşmesi,
- Yer kayması,
- Kar ağırlığı İş durması,
- Cam kırılması,
- Yangıninfilak mali sorumluluk,
- Selsu baskını
Yangın: İşyerlerinde oluşabilecek en basit olaylardan biri yangındır. Yangın çıkması durumunda işyeri sigortası, yangın durumlarında kasıt yok ise yapılan incelemenin ardından sigortalıya ödeme yapar.
Dahili su baskını: Bazı işyerlerinin hem bulunduğu nokta açısından hem de iklim şartlarından dolayı su baskınına uğramaları daha kolaydır. Sigorta, bu tip durumları da teminat altına almaktadır.
Grev, lokavt, terör olayları: Kötü amaçlar doğrultusunda yapılan grevler, terör olayları ve lokavt durumlarına karşı işletmeyi güvence altına alan sigorta, yaşanabilen bu hadiseler karşısında sigortalıyı teminat altına alır.
Yer kayması: doğal afetler arasında yer alan ve aynı zamanda 3. Şahısların yaptıkları hataların da neden olabileceği yer kayması durumunda, uğranılan maddi hasar, sigortanın teminatı altındadır.
Deprem: Deprem nedeni ile poliçede belirtilen işyeri ve yapılmış ise ek pakette yer alan maddi hasarlar teminat altına alınır.
Yıldırım düşmesi: İklim şartlarına bağlı olarak oluşabilen yıldırım düşmesi, sigortalının işyerini teminat altına aldığı durumlardandır.
İnfilak: Yine yangın riski olan yerlere ek olarak Doğalgaz, tüpgaz, havagazı ve kalorifer kazanı patlaması sonucu oluşan maddi hasarlar da teminat altına alınmaktadır.
Fırtına: İşyerinin yakınlarında oluşan fırtına ve fırtınadan dolayı işyerine zarar veren cisimlerin çarpması sonucu meydana gelen maddi hasarlar işyeri sigortası teminatındadır.
Kar ağırlığı: Kış aylarında karın şiddetli yağması sonucu işyerlerinin çatılarına ağır yükler biner ve bu durumlar bazen çok büyük maddi hasarlara neden olabilmektedir. İşyeri sigortası yaptıranlar, bu anlamda da son derece avantajlara sahip olurlar.
Cam kırılması: Herhangi bir nedenle (kasıt olmaksızın) işyerlerinin camlarının kırılması sonucu oluşan hasarlar, sigorta teminatı altındadır.
Enkaz kaldırma: sigorta poliçesi teminatları arasında olan enkaz kaldırma durumlarında da sigorta devreye girmektedir.
Araç çarpması: yol yakın işyerlerinde sık meydana gelen durumlardan biri de araç çarpmasıdır. Bu durumlar, işyerlerinde ciddi hasarlara neden olabilmektedir. İşyeri sigortası yaptıran işletmeler, bu durumları da teminat altına almaktadır.
Yukarıda sayılan durumlar, işyeri ile ilgili hasarların karşılanmasını kapsamaktadır. İşyeri sigortası, tüm bunlara ek olarak komşulara karşı sorumluluk, 3. Şahıslara karşı sorumluluk ve kira kaybı gibi durumlarda da sigortalıyı teminat altına almaktadır.
Komşulara karşı sorumluluk: Yangın veya diğer olaylarda komşulara karşı sorumluluk, işyeri sigortası teminatı altındadır.
3. şahıslara karşı sorumluluk: İşyerlerinde kasıt olmaksızın 3. Şahıslara verilen zararlardan doğan hukuki sorumluluklar, sigorta teminatı altındadır.
Mal sahibine karşı sorumluluk: İşyeri, işletmeciye ait değilse ve yaşanabilecek yangın, dahili su baskını, sel baskını gibi durumlarda, işyeri sigortası devreye girer ve mal sahibine karşı sorumluluğu yerine getirir.
Kira kaybı: yangın, sel baskını, dahili su baskını gibi durumların yaşanması halinde, sigortalı işyeri sahibi değilse ve peşin ödeme yapmış ise veya sigortalı işyeri sahibi ise hasarların giderilmesi sürecinde işyerinin kapalı olmasından dolayı meydana çıkan kira kaybı, sigorta teminatı altındadır.
Yukarıda belirtilen durumların yaşanması halinde sigortalı, poliçede belirtilen limitler kapsamında sigorta firmasından tazminat almaktadır. Ancak bununla birlikte sigortanın kapsamının genişletilmesi halinde, belirtilen durumlar karşısında da sigortalı, tazminat alarak işyerini güvence altına alabilmektedir.
İşyeri Sigortası Nasıl Hesaplanır?
İşyeri sigortası, diğer sigorta türlerine göre daha farklıdır ve hesaplamaları da diğer sigortalardan daha farklı şekilde yapılmaktadır. İşyerinin faaliyet alanı, faaliyetinizin risk analizi, işyerinin bulunduğu bölge gibi birçok detay göz önünde bulundurularak hesaplamalar yapılmaktadır. Terör olayları, riskli grupta yer alan bölgeler gibi özel durumları olan işyerleri ile diğer işyerlerinin sigorta primleri elbette farklıdır.
İşyeri Sigortasının Avantajları Nelerdir?
Tüm işyerleri bir şekilde bazı riskleri barındırırlar. Özellikle doğal afetler, yangın, hırsızlık gibi yaşanması daha kolay olan durumlar, işyeri sahiplerini büyük oranda mağdur etmektedir. Örneğin oto galeri, kuyumcu, dövizci gibi hırsızlık olayları ile karşılaşması daha yüksek olan işyerleri, lokanta, restoran, cafeterya gibi yangın risklerinin daha fazla olduğu işyeri sahipleri, işyerlerini güvence altına alarak yaşanabilecek olaylar karşısında belli bazı haklara sahip olabilirler. Bu nedenle işyeri sigortası yaptırmak, her anlamda işletme sahibi için büyük olanaklar tanımaktadır.
işyeri sigortası teklifi al
Ticari faaliyette bulunan işletmeler üretim, satış ya da depolama gibi faaliyetleri için taşıdığı sorumlulukları güvence altına almak adına sigorta yaptırabilirler.
İşyeri paket ürününe konu taşınır / taşınmaz kıymetlerin bedeli rayiç (poliçenin tanzim edildiği tarihteki tazmin kıymeti) bedel üzerinden belirlenir. Bunun için envanter kayıt defteri, demirbaş listesi ve stok kaydı gibi bilgiler bedeli belirlemede yardımcı olmaktadır.
Evet, sigorta poliçeniz işyerinizi sadece poliçenizde belirtilen mevcut adreste koruma altına alır. Bu sebeple adres değişikliği durumunda yeni adresinizi sigorta şirketine bildirmeniz önem taşımaktadır.
Üçüncü kişiler tarafından silahla tehdit veya zor kullanılarak yapılan gasp ve hırsızlık.
Herhangi bir araç ve nakli sırasında aracın kazaya uğraması veya yanması sonucu kayıp ve hırsızlık.
Nakil esnasında ani ve dış sebepler neticesinde oluşan kayıplar.
Elektronik makine, tesisat ve bilgi işlem sistemlerinin normal çalışır halde iken veya bulundukları yerde temizleme, yer değiştirme, bakım halindeyken, ani ve beklenmedik bir nedene bağlı olarak meydana gelen maddi hasarları karşılar.
Sorularınızı Cevaplıyoruz.
Sık sorulan sorular bölümünde eğer sorularınıza cevap bulamadıysanız lütfen aşağıdaki butona tıklayarak iletişim bilgilerimizden bize ulaşın ve ya numaranızı bırakın biz sizi arayalım.